tisdag 10 maj 2011

Stillebenklockan

Treorna arbetar med kol, blyerts och grafit. De tittar på ett stilleben som står uppställt på bordet framför dem och får inte se ner på sitt papper eller släppa pennan. Svårt till en början att inte tjuvkika, men sedan väldigt roligt och befriande! Bilderna blir något helt annat än vad de skulle blivit om man tecknat av på det gamla "vanliga" sättet. Eleverna tyckte det var skönt att bilderna fick lov att vara fula, tokiga och alldeles underbara! Se och njut av våra konstnärers verk!










tisdag 3 maj 2011

År sex: Cabaret

Sexorna har under året som gått arbetat med flera stora områden, som de nu ska knyta samman i en cabaret att visa upp för föräldrarna om några veckor. I bilden gjorde de fem bakgrundsbilder, en för varje världsdel de arbetat med under året. Dessa bilder ska sedan hänga som kulisser bakom uppträdandena. Bilder kommer!

Femmor och friskvård

Under två dagar arbetade eleverna i bilden med att göra serier som skulle handla om att må bra. Här är några av de som blev klara.

Vikingaskeppsslag med fyrorna

Vilket sjöslag vi hade i skolans entré! Med sånger, danser, stora skepp i trä och kartong, vågor och solen högst på himlen stormade en hel hord med råbarkade vikingar in i vår skola!







Runor år 3

Treorna gjorde runor i massor! De fick testa på att först rista i sten och insåg snabbt vilket hårt jobb det var för människorna under stenåldern att rista sina runstenar. Sedan arbetade de med gips, lera, broderi, skulptur och trä. Det blev en härlig samling av runstenar.

Tvåorna lyser upp taket

På tvåornas fördjupningsdag skapade eleverna glittrande och glimmande stjärnor, i tyg, trä och olika sorters papper. Dessa hängdes sedan upp i taket och förgyllde vår tillvaro! År två arbetar fortfarande med sitt tema om rymden.

Ettornas däggdjur

Ettorna arbetade med att skapa däggdjur i olika material och storlekar. De gjorde också ett stort träd med vackra löv som var några av djurens hem.