söndag 3 oktober 2010

Treor: tema urtiden

Så var det dags för treornas andra fördjupningsvecka som skulle handla om urtiden. På måndagen fick de uppleva Big Bang i klassrummet då deras pedagoger m.h.a. slaginstrument rekonstruerade den stora smällen. På tisdagen blev de indelade i grupper där varje grupp skulle arbeta utifrån en del av tidslinjen som sträckte sig från jordens födelse till de första landdjurens dagar.
I bild och slöjd skapade eleverna olika bakterier, encelliga organismer samt växter och fiskar. I musiken gestaltade de de olika delarna av tidslinjen m.h.a. musikinstrument, röster, klappar etc.

Tvåor: tema havet

År två har under några veckor arbetat med och vid havet. De har gjort exkursion och forskat, målat och pysslat med havet i tanken. Under fördjupningsdagen arbetade de i bild, musik och slöjd med att gestalta havet på olika sätt. Så här såg det ut i bildverkstaden.





Ettor: tema äpple

Ettorna har i flera veckor arbetat med äpplen. De har bland annat skrivit berättelser och gjort äppletryck. Under tre timmar i bildverkstaden gjorde vi denna jättestora äppleskrutt i hönsnät, papiermaché och silkespapper. Alla som tittade in i bildverkstaden kommande dagar häpnade. Det är inte ofta man ser äppleskruttar ur maskens perspektiv.

Sexor: Tema valet


År sex bildade egna partier utifrån egna tankar och värderingar. De ville göra skolan bättre t.ex. genom kortare dagar och fritt godis. I olika grupper arbetade de med att göra valmanifest, banderoller, affischer och kampsånger. Dagen innan skolans valdag stod de och agiterade sitt valprogram för resten av skolans elever. På fredagen ägde skolvalet rum.